Hayvancılık Çadırları Soğuk ve Kar Yağışına Dayanıklı mı ?

Soğuk, Rüzgarlı ve Karlı havalara karşı hayvancılık çadırlarının mukavemeti yüksektir ancak bura da kullanıcılarında dikkat etmesi gereken hususlar var, kar yağdığında çadırınızın üzerini temizlemeniz, sallayarak biriken karları dökmeniz gerekir, yan topraklamalarının iyi yapılmış olması da önemli bir husustur. Uzman ekibimiz tarafından montajı yapılan hayvan çadırlarınızın gerekli özenle kullanılması durumunda yıkılması vs. mümkün değildir.

Hayvan Çadırları Zorlu İklim Şartlarına Dayanır mı ?

Üretimi yapılan tüm büyükbaş hayvan çadırı ve küçükbaş hayvan çadırı modellerimizin bilgisayar ortamında statik hesaplamaları yapılmaktadır. Üretimler hiçbir zaman kafadan ezberci bir hesaplama ile yapılmamakta olup, çadırlarımızın uzun ömürlü olması için mühendislerimiz her geçen gün üretim sistemini geliştirmektedirler, Zorlu iklim koşullarında dahi çadırlarınızın topraklaması özenle yapıldığında ve aşırı rüzgarlı havalarda kapıların kapalı tutulması ile çadırlarınız zorlu iklim koşullarına rahatlıkla dayanabilir. Beton yapılara göre çadır ahırların tek farkı biraz daha bakım ve özen istemesidir.

Rüzgarlı Havalarda Çadır Ahır Uçar mı ?

Rüzgarlı havalarda dahi çadır ahır sistemleri gerekli teknik özelliklere sahip olduğundan uçma, yıkılma gibi durumlar söz konusu olmamaktadır. Üretimi tarafımızdan gerçekleştirilen makaslı çadır sistemlerinin rüzgara, kara olan mukavemeti oldukça iyidir. Aşırı rüzgarlı havalarda çadır ahır içine rüzgarın dolmasını engellemek amacı ile kapılar ve camlar kapalı tutulmalıdır. Çadır ahır kullanıcıları bunlara dikkat ettiği sürece Hayvancılık Çadırları rüzgarlı havalarda asla zarar görmeyecektir. Çadır yapılarda paraşüt etkisi oluşmadığı sürece uçma, yıkılma vs. söz konusu olmayacaktır. Ayrıca çadır yapılarınızın toprak dolgu kısmını sık sık yenilemek, toprak kısımlarının zayıf düştüğü yerleri örtmek gerekmektedir.

Hayvancılık Çadırları Su Geçirir mi ?

Çadır yapılar birkaç katmandan oluşur ve en üst kısmı alev yürümez polyester branda ile kaplıdır, bu malzeme kaliteli olduğundan yıllarca su geçirme vs. gibi problemler ile karşılaşmazsınız. Doğru montajı yapılmamış bir çadır yapıda oluşan boşluklarda rüzgar ile birlikte çırpınan bir branda zamanla mukavemetini kaybedeceğinden su geçirmeme özelliğini de kaybede bilmektedir. Bu sebeple çadır yapıların montajı ve kullanıcıların çadır üstünü temizlerken ki dikkati oldukça önemlidir.

Hayvan Çadırları Kışın Soğuk Olur mu ?

Kış aylarının özellikle daha ağır geçtiği bölgelerde ağılların tek başına ısınması mümkün olmaya bilmektedir. Çadırlarımızda kullandığımız yalıtım sistemleri sayesinde iç ısının korunması daha mümkün olmaktadır. Çadır yapılarımızda çadır yalıtım sistemi şu şekilde uygulanmaktadır. Sıcaklık iletkenliğinin düşük olan malzeme ile demir makaslı iskeletin ilk katı astar, sonraki katı çadır yalıtım malzemesi ( Cam yünü, Keçe veya Bizofol Folyolu yalıtım) ile kaplanır en üst katmanı ise yağmur, kar suyu geçirmeyen alev yürümez polyester branda ile kaplanmakta ve eşsiz bir ısı yalıtımı elde edilmektedir.

Hayvancılık Çadırları Yazın Sıcak Olur mu ?

Yaz aylarının daha sıcak geçtiği bölgelerde çadır ahırların tercih edilmesinin en büyük sebebi üretimde kullandığımız yalıtım malzemeleridir, İklim türüne uygun doğru yalıtım malzemesi ile üretilen çadır yapılar oldukça serin ve havadar olurlar. Dışarı sıcaklıktan bunaltırken çadır içi daha serin ve meltem rüzgarı esintisinde bir havaya sahiptir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hemen Soru Sor !
Temsilcinize Buradan Yazabilrisiniz
Merhaba Çadır Uzmanı Temsilcimize Hemen Sorularınızı İletebilirsiniz.